Αποπνικτική η ατμόσφαιρα το Σάββατο

Weather forecast

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα το Σάββατο

Στην κορύφωση του θα φτάσει αυριο Σάββατο 3 Αυγούστου ο καύσωνας που επηρεάζει την χώρα τις τελευταίες ημέρες. Οι πολύ θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική θα μεταφέρουν εκτός απο ζέστη, μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη δυσφορία.

Η θερμοκρασία στον νομό Λάρισας αναμένεται να φτάσει τους 41-42 βαθμούς κελσίου μεσα στον κάμπο και τους 33-36 σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Ιδιαίτερα κοντά στις ακτές η αίσθηση της θερμοκρασίας μπορεί να είναι έως και 5 βαθμούς πιο υψηλή απο την πραγματική λόγω της αυξημένης υγρασίας, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί  5 (τοπικά εως 6) μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις στην ξηρά και νότιες στην θάλασσα.

Το ύψος του κύματος στα παράλια του νομού αυριο Σάββατο θα κυμανθεί μεταξύ 0,5-1 μέτρα.

Την Κυριακή θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 5-6 μποφόρ και υψος κύματος 0,8-1,2 μέτρα

 

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙΡΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/8:

 • Πολύ υψηλές θερμοκρασίες ( έως 42°C)
 • Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης
 • Έντονη δυσφορία στην ατμόσφαιρα
 • Μέτριοι-Ισχυροί άνεμοι
 • Πολυ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Copyright © 2019 by Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον στο υψηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας (εν δυνάμει μη ελεγχόμενες) αναμένεται να βρεθούν αύριο οι ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας, με βάση τον πυρό-μετεωρολογικό δείκτη του Haines. Ο συγκεκριμένος δείκτης αποτιμά την αναμενόμενη συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών με βάση το προφίλ της κατώτερης τροπόσφαιρας (0 – 3 km). Η παρουσία θερμών και πολύ ξηρών αερίων μαζών πάνω από την χώρα μας το Σάββατο 03/08/2019, αποτελεί στοιχείο που δυνητικά μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνισης ακραίας συμπεριφοράς πυρκαγιών

Πηγή: DISARM-Drought and fIre ObServatory and eArly waRning system

Τέλος, την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας 5-6 βαθμούς και στροφή των ανέμων σε βόριους ενώ μέσα στην εβδομάδα οι μέγιστες τιμές θα κυμαίνονται στους 35-39°C

2 Responses

 1. Ο/Η Νίκος λέει:

  Γεια σου Πέτρο . Ποιο είναι το ύψος του κύματος σήμερα 2/8/ 2019

  • Ο/Η Petros Stergiou λέει:

   Γεια σας! 4 μποφόρ απο νότιες διευθύνσεις, 0,4-0,8 μέτρα, ελαφρώς ταραγμένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *