Απρίλιος: Μακροπρόθεσμη τάση καιρού

Weather forecast

Απρίλιος: Μακροπρόθεσμη τάση καιρού

 

Μπαίνοντας πλέον στον δεύτερο μήνα της άνοιξης, μέτα από έναν ασυνήθιστα ψυχρό Μάρτιο, πολλοί θα αναρωτίεστε πως θα εξελιχθεί ο Απρίλιος αλλά και τι καιρός αναμένεται προς τις ημέρες του Πάσχα.

Σε γενικές γραμμές ο φετινός Απρίλιος στην χώρα μας φαίνεται να είναι σχετικά θερμός με θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά, αλλά και μειωμένες βροχοπτώσεις. Η τάση αυτήν ωφείλεται κατα κύριο λόγω στην επικράτηση νοτιάδων πάνω από την νοτιοανατολική Ευρώπη σε συνδιασμό με την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών συστημάτων πάνω από την βόρεια και δυτική Ευρώπη.

Ας δούμε όμως πως είναι πιθανόν να εξελιχθεί ο καιρός ανά εβδομάδα μέχρι το Πάσχα με τα έως τώρα στοιχεία. 

04-11 Απριλίου

Όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο, φυσιολογικές ή ελαφρώς υψηλότερες από τα φυσιολόγικά αναμένονται οι θερμοκρασίες αυτήν την εβδομάδα στην Ελλάδα. Οι βροχοπτώσεις θα είναι ελαφρώς μειωμένες με εξαίρεση πιθανόν την βορειοδυτική Ελλάδα. Πτώση ενδέχεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία την Κυριακή, συνοδευόμενη από βροχές και χιόνια στα ορεινά. Παρόλα αυτά, η πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται να είναι πρόσκαιρη.

Τέλος υψηλή συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

   

 

11-18 Απριλίου 

Το ίδιο καιρικό μοτίβο φαίνεται να συνεχίζεται κατά κύριο λόγω με θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά. Οι βροχοπτώσεις θα συνεχίσουν να κινούνται σε επίπεδα ελαφρώς κάτω από τα φυσιολογικά, παρόλα αυτά βροχοπτώσεις είναι πιθανόν να εκδηλωθούν κατά τόπους με τα περισσότερα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στην βόρεια και δυτική Ελλάδα.

 

 

18-25 Απριλίου (Μεγάλη εβδομάδα)

Για άλλη μια εβδομάδα με τα έως τώρα στοιχεία αναμένεται πιαθονότατα ζεστός καιρός για την εποχή. Οι βροχοπτώσεις και ο άστατος καιρός  φαίνεται να μειώνονται ακόμα πιο πολύ πάνω από την Μεσόγειο και την χώρα μας και έτσι θα εξακολουθήσουν να κινούνται σε χαμηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα.

 

 


 

Γενικά το η τάση αυτήν του καιρού πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες θα ωφείλεται στην επικράτηση χαμηλών πιέσεων πάνω από την δυτική και βόρεια Ευρώπη. Ταυτόχρονα κατά διατήματα δεν αποκλείεται σχετικά υψηλές πιέσεις να κάνουν την εμφάνισή τους πάνω από την Νότια και ανατολική Ευρώπη. Έτσι, θεμρές αέριες μάζες θα μεταφέρονται προς την χώρα μας ανεβάζοντας την θερμοκρασία για το μεγαλύτερο διάστημα του μήνα. Σύντομα διαλέιματα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και σποραδικές βροχές δεν αποκλείονται κατα διαστήματα όταν πιο κρύος αέρας από την βόρεια Ευρπώπη θα κινείται προς τα Βαλκάνια.  

Να θυμίσουμε ότι το παραπάνω αποτελεί μια εκτίμηση του καιρού και όχι πρόγνωση. Πασουσιάζουμε δηλαδή το πιο πιθανό σενάριο εξέλιξης του καιρού σε γενικά πλαίσια με τα έως τώρα στοιχεία. Σε μια επιστήμη όμως όπως η μετεωρλογία η αβεβαιότητα είναι πάντα μεγάλη. Έτσι θα υπάρχει νέα ενημέρωση σε περίπτωση αλλαγής στην τάση του καιρού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *