Βροχές, χιονοπτώσεις και ισχυρός παγετός!

Weather forecast

Βροχές, χιονοπτώσεις και ισχυρός παγετός!

 

Σημαντική αλλαγή παρουσιάζει ήδη από σήμερα Πέμπτη ο καιρός στην χώρα μας καθώς μια πολύ ψυχρή αέρια μαζα κινείται προς την νοτιοανατολική Ευρώπη και την χώρα μας. Το ψύχος αυτό ανμένεται να επειρεάζει την χώρα μας έως και τις 19-20/1 με αποκορύφωμα απο την Παρασκευή το απόγευμα εως και την Δευτέρα 18/1, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι τα εξής:

  • πολύ ισχυρός παγετός έως και τα πεδινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας
  • χιονοπτώσεις έως και τα τα πεδινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας

 

Πρόγνωση καιρού νομού Λάρισας:

Παρασκευή 15/1

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ:

🌧|🌤|☁️    2…8°C


Από τα ξημερώματα της Παρασκευής θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις περίπου πάνω απο τα 600 μέτρα. Ώρα με την ώρα τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέφτουν με αποτέλεσμα νωρίς το πρωί χιονοπτώσεις να εκδηλωθούν πρόσκαιρα ακόμα και πάνω από τα 200 μέτρα.  Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν ενώ για το υπόλοιπο της ημέρας θα επικρατεί ηλιοφάνεια με κατά διαστήματα νεφώσεις.

Όσον αφορά το κέντρο της πόλης υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα νωρίς το πρωί για λίγα λεπτά να σημειωθεί χιονόνερο ή υγρό χιόνι.


 

 

 

Σάββατο 16/1


ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ: 

Προειδοποίηση: Αναμένεται χιονόπτωση και παγετός

💧❄ |💧❄ |🌨   -1…3°C 

Αναμένεται πιθανή χιονόστρωση 1-5 εκατοστά στα πεδινά του νομού (τοπικά περισσότερο στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού (πχ  Δήμος Αγιάς και Φαρσάλων)

(χαμηλότερη θερμοκρασία το βράδυ του Σαββάτου)


Από τα ξημερώματα του Σαββάτου θα αρχίσει να εκδηλώνεται χιονόνερο ή υγρό χιόνι στα πεδινά και τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού. Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν καθόλου την διάρκεια της ημέρας με πιθανότητα προς το μεσημέρι να υπερισχύσει το χιονόνερο. (Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως δεν αναμένται χιονόστρωση το πρώτο μισό της ημέρας στα πεδινά.) 

Απο το απόγευμα όμως του Σαββάτου η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση με αποτέλεσμα σταδιακά τα φαινόμενα να μετατραπούν σε χιόνι το οποίο ενδέχεται να αφήσει λίγα εκατοστά χιονιού πρωτού σταματήσει (1-3 εκατοστά) . Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το βράδυ του Σαββάτου όπου επίσης αναμένεται παγετός.

Μεγάλη προσοχή το βράδυ του Σαββάτου καθώς η θερμοκρασία θα πέσει γρήγορα  κάτω από τους 0°C με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πάγος σε πολλά σημεία με το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό!⚠️


 

 

Κυριακή- Δευτέρα 17-18/1


Αναμένεται πολύ ισχυρός παγετός που ενδεχομένως να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε συνδυασμό με τις χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών! ⚠️

☀️|⚠️ 7...1°C 

 

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πολυ χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα ολικό παγετό σε αρκετές πεδινές περιοχές. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα εξαρτηθούν επίσης απο την χιονοκάλυψη του εδάφους των επόμενων ημερών


 

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις του Σαββάτου για την πόλη της Λάρισας, το τελικό ύψος του χιονιού παραμένει αρκετά αβέβαιο καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες το πρώτο μισό της ημέρας που θα παίξουν σημαντικό ρολο σε αυτό. Μια καλύτερη εικόνα θα υπάρχει αύριο.

Όσον αφορά το δεύτερο μισό της ημέρας τα πράγματα ειναι πιο ξεκάθαρα με παροδικές χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφανισή τους πριν το τέλος των φαινομένων οπου είναι πιθανό να σημειωθεί μικρού ύψους χιονόστρωση. 

Τέλος σχετικά αβέβαιες παραμένουν και οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημερες στα πεδινά καθώς η χιονοκάλυψη του εδάφους μπορεί να παίξει πολυ σημαντικό ρολο στην ελάχιστη θερμοκρασία και να την κατεβάσει τοπικά ακόμα πιο χαμηλά απο το αναμενόμενο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *