Εσύ γνωρίζεις το 4cast.gr;

Weather forecast

Εσύ γνωρίζεις το 4cast.gr;

Εσύ γνωρίζεις το 4cast.gr;

 

Το 4cast.gr είναι μία ιστοσελίδα η οποία σχετίζεται με την μετεωρολογία τον καιρό και το κλίμα. Η μετεωρολογία και ο καιρός αποτελούν έμπνευση για εμάς και θεωρούμε πως η γνώση για τον καιρό θα πρέπει να μεταβιβάζεται απλά αλλά επιστημονικά σωστά σε όλους!

Το 4cast αναπτύσσεται και εξελίσσεται παρέχοντας νέες δυνατότητες και γνώσεις στους αναγνώστες του με σκοπό να γίνει πιο λειτουργικό και χρήσιμο.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο μπορείτε να ανακαλύψετε τις κύριες παροχές που προσφέρονται μέσω του 4cast.gr αλλά και πώς να ξεναγείστε μέσα σε αυτό!

 

”Πρόγνωση καιρού”

Μία από τις πιο βασικές κατηγορίες που προστέθηκαν πρόσφατα στην σελίδα μας είναι οι προγνώσεις καιρού. Οι προγνώσεις αυτές καλύπτουν μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και πολλές περιοχές της Θεσσαλίας και της Λάρισας.

Ο καιρός παρουσιάζεται με την μορφή καιρικού διαγράμματος. Γνωρίζουμε πως ο τρόπος αυτός παρουσίασης του καιρού δεν είναι ο ιδανικός και γι’ αυτό εργαζόμαστε για την αντικατάσταση του με ”εξυπνότερες” και απλούστερες μεθόδους παρουσίασης του καιρού.

 

Κάμερα Βελίκα Λάρισας

Η κάμερα είναι τοποθετημένη στα παράλια της Λάρισας, στην Βελίκα με θέα την θάλασσα και το Πήλιο.

Ο καιρός πολύ συχνά διαφέρει σημαντικά στο εσωτερικό του κάμπου με τα παράλια της Λάρισας. Μέσω της κάμερας μπορείτε εύκολα να δείτε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή καθώς και τις συνθήκες της θάλασσάς ιδιαίτερα για το καλοκαίρι.

Κάτω από την κάμερα παρέχεται επίσης χάρτης με την πρόγνωση του ύψους κύματος της περιοχής.

Κάμερα Βελίκα Λάρισας

 

 

Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις καιρού.

Η κατηγορία αυτήν αποτελείτε από 2 επιμέρους κατηγορίες.

Ο καιρός της εβδομάδας

Στην κατηγορία αυτήν παρουσιάζεται μια σύνοψη του καιρού που αναμένεται κάθε εβδομάδα. Στόχος είναι οι αναγνώστες να λαμβάνουν μια γενική εικόνα για τον τύπο καιρού που αναμένεται να τους επηρεάσει τις επόμενες ημέρες. (Η συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα ανανεώνεται προσωρινά για το επόμενο διάστημα 20/3/2022)

Μακροπρόθεσμη εκτίμηση

Στόχος είναι η εκτίμηση αυτή να δίνει μια γενική εικόνα του καιρού για τον επόμενο μήνα προσδιορίζοντας τον για παράδειγμα ως “πιο ψυχρο/θερμό” σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες είτε “αυξημένες/μειωμένες” σχετικά με τις βροχοπτώσεις, σε σύγκριση πάντα με τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Η συγκεκριμένη κατηγορία χαρακτηρίζεται απο μεγάλη αβεβαιότητα, γεγονός που πρέπει να είναι εν γνώση του αναγνώστη.

 

Χάρτες και σταθμοί

Εδώ μπορείτε να δείτε ζωντανά τον καιρό σε Λάρισα και Βελίκα μέσω των μετεωρολογικών σταθμών του 4cast. Μπορείτε επίσης να δείτε την κίνηση των νεφώσεων από τους δορυφόρους.

 

“Μάθε για…”

Η κατηγορία “Mάθε για…” παρέχει απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το κλίμα τον καιρό, την μετεωρολογία και τους ωκεανούς. Στόχος της είναι να σας παρέχει απλή και προσιτή ενημέρωση και γνώση σε σχέση με την επιστήμη του καιρού.

 

Gallery

Τέλος η κατηγορία Gallery μπορεί να σας ταξιδέψει μέσα από φωτογραφίες τόσο από την Ελλάδα όσο και από την άγρια φύση της Σκανδιναβίας. Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στο 4cast.gr και τον Πέτρο Στεργίου.

 

 

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *