Θερμοκρασία 2022: Πάνω από τα φυσιολογικά

Weather forecast

Θερμοκρασία 2022: Πάνω από τα φυσιολογικά

2022

Χειμώνας  (χάρτης 1)

Ο φετινός χειμώνας ήταν πιο θερμός στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, με εξαίρεση την βόρεια Σκανδιναβία και περιοχές της νοτιοανατολικής Ευρώπης όπως φαίνεται και στους παρακάτω χάρτες. Στην χώρα μας ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα οι θερμοκρασίες ήταν ελαφρώς πάνω από τα φυσιολογικά. Αντίθετα φυσιολογικές ή ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες παρατηρήθηκαν στην νότια Ελλάδα και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Άνοιξη 

Στα 2 χωρισμένη η Ευρώπη με χαμηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και υψηλότερες  στα δυτικά. Στην Ελλάδα η θερμοκρασία κυμάνθηκε κάτω από τα φυσιολογικά σε ολόκληρη την χώρα.

Καλοκαίρι 

Το καλοκαίρι του 2022 ήταν ένα από τα πιο θερμά της ευρώπης με θερμοκρασίες ρεκορ σε πολλές περιοχές της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Ταυτόχρονα έντονη ξηρασία παρατηρήθηκε στην κεντρική και δυτική Ευρώπη. Στην Ελλάδα το καλοκαίρι ήταν σχετικά θερμό, ιδιαίτερα στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια, με εξαίρεση περιοχές του Αιγαίου όπου παρατηρήθηκαν φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Φθινόπωρο 

Ζεστό και ήπιο ήταν το φετινό φθινόπωρο με εξαίρεση την βορειοανατολική Ευρώπη. Στην Ελλάδα η θερμοκρασία κυμάνθηκε πάνω από  τα φυσιολογικά, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια. Τέλος σημαντικά μειωμένες ήταν οι βροχοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Όλες οι θερμοκρασιακές αποκλίσεις παρουσιάζονται ανά εποχή στους παρακάτω χάρτες

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *