Νάσα: Κλιματική αλλαγή 1880-2021

Weather forecast

Νάσα: Κλιματική αλλαγή 1880-2021

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για την κλιματική αλλαγή δημοσίευσαι η Nasa παρουσιάζοντας την μηνιαία μεταβολή της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας τα τελευταία 140 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται οι μηνιαίες ανωμαλίες της παγκόσμιας θερμοκρασίας (μεταβολές από έναν μέσο όρο) μεταξύ των ετών 1880 και 2021. Τα λευκά και τα μπλε υποδηλώνουν ψυχρότερες θερμοκρασίες, ενώ τα πορτοκαλί και τα κόκκινα δείχνουν θερμότερες θερμοκρασίες. Όπως μπορείτε να δείτε, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου κυρίως από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Η «κλιματική σπείρα» είναι μια οπτικοποίηση που σχεδιάστηκε από τον κλιματολόγο Ed Hawkins από το Εθνικό Κέντρο για την Ατμοσφαιρική Επιστήμη του Πανεπιστημίου του Reading. Οι σπειροειδείς απεικονίσεις του κλίματος έχουν διανεμηθεί ευρέως. 

 

 

Οι θερμοκρασίες βασίζονται σε δεδομένα από το Goddard Institute for Space Studies (GISS) της NASA. Οι ανωμαλίες ορίζονται σε σχέση με μια μέση περίοδο από το 1951 έως το 1980. 

 

Πηγή: Nasa Climate Change

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *