Ο καιρός της εβδομάδας (31/1-7/2 )

Weather forecast

Ο καιρός της εβδομάδας (31/1-7/2 )

Ο καιρός της εβδομάδας 31/1-7/2 

 

 

Θερμοκρασία

Αυτην την εβδομάδα μπορείτε να αναμένεται θερμοκρασίες κοντά στα φυσιολογικά ή ελαφρώς χαμηλότερα. Επίσης υπάρχει τάση για άνοδο της θερμοκρασίας στα τέλη της εβδομάδας.

 


Βροχοπτώσεις 

Οι βροχοπτώσεις θα κυμανθούν κοντά στα φυσιολογικά. Βροχοπτώσεις κατά κυριο λόγο μπορεί να σας επηρεάσουν μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης αναλόγως την γεωγραφική περιοχή σας. Χιόνια αναμένονται από τα ημιορεινά και ψηλότερα.

 


 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΧΟΛΙΑ

Τα  σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας θα χαρακτηρίσουν αυτήν την εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή με τάση για άνοδο της θερμοκρασίας στα τέλη της.

Μια σημαντική κακοκαιρία αναμένεται από την Τρίτη έως την Πέμπτη όπου ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειοδυτικά θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την χώρα κινούμενο νοτιοανατολικά (εικόνα 1). Έτσι φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη την χώρα.

Τις υπόλοιπες ημέρες αναμένεται κατα κύριο λόγο καλός καιρός με διάσπαρτες νεφώσεις κατά τόπους.

Για να έχετε πάντα τα τελευταία δεδομένα του καιρού, αναζητείστε την περιοχή που σας ενδιαφέρει στο μενού της σελίδας μας “Πρόγνωση καιρού”, καλή εβδομάδα!

 

 

Θέση βαρομετρικού χαμηλού (L) Τετάρτη.

Metoffice: Η θέση του βαρομετρικού τα ξημερώματα της Τετάρτης. Με (L) συμβολίζεται το επίκεντρο βαρομετρικών χαμηλών. Με (H) απεικονίζεται το κέντρο υψηλού βαρομετρικού. Με κόκκινες γραμμές συμβολίζονται τα θερμά μέτωπα ενώ αντίστοιχα με μπλέ τα ψυχρά μέτωπα. Οι μοβ γρααμμές απεικονίζουν μέτριας θερμοκρασίας αέρια μάζα που προκύπτει από την ανάμειξη των προηγούμενων δύο.

 

 

Εκτίμηση μέσης εβδομαδιαία απόκλισης θερμοκρασίας από τα φυσιολογικά

ECWMF: Εκτίμηση εβδομαδιαίας θερμοκρασιακής ανωμαλίας από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Προγνώσεων Καιρού Μεσαίου Εύρους. Τα ερυθρά χρώματα υποδηλώνουν πιθανότητα για υψηλότερες από τα φυσιολογικά θερμοκρασίες. Τα μπλε χρώματα υποδηλώνουν πιθανότητα για χαμηλότερες από τα φυσιολογικά θερμοκρασίες στο σύνολο πάντα της εβδομάδας. ΠΡΟΣΟΧΗ, το λευκό χρώμα δείχνει αδυναμία πρόβλεψης θερμοκρασιακής ανωμαλίας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

Τι είναι η κατηγορία “εβδομαδιαια σύνοψη”?

 

Πηγές: ECWMF, Metoffice

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *