Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Ζέστη και ήλιος με καλοκαιρινή αστάθεια

Weather forecast

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Ζέστη και ήλιος με καλοκαιρινή αστάθεια

 

Καλοκαίρι θα αρχίσει να θυμίζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες καθώς εκτός από την περεταίρω άνοδο της θερμοκρασίας, δεν θα λείψει και η “τυπική” καλοκαιρινή αστάθεια. Μπόρες και καταιγίδες δηλαδή που θα εκδηλώνονται κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά.

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε την θερμή μάζα που επηρεάζει μεγάλο μέρος της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας καθώς και την πιθανότητα καταιγίδας για το Σαββατοκύριακο

 

Σαββατοκύριακο με ήλιο και βροχή

Όπως κάθε καλοκαιρινή αστάθεια, ο καιρός το σαββατοκύριακο θα έχει 2 πρόσωπα μέσα στην ημέρα, γεγονός που μπορεί να αιφνιδιάσει.

Με ηλιοφάνεια και καλό καιρό θα ξεκινάει το πρώτο μισό της ημέρας στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ η θερμοκρασία προς το μεσημέρι θα πλησιάζει σε πολλές περιοχές (μακριά από την θάλασσα) ακόμα και τους 30-31 βαθμούς.

Ωστόσο ταυτόχρονα πυκνές νεφώσεις κατακόρυφης ανάπτυξης θα αρχίσουν γρήγορα να αναπτύσονται αρχικά στα ορεινά και στην συνέχεια και σε άλλες περιοχές προς το μεσημέρι. Έτσι στο δέυτερο μισό της ημέρας (μεσημέρι-απόγευμα) αναμένονται νεφώσεις ενώ θα εκδηλώνονται κατα τόπους μπόρες και καταιγίδες. Την Κυριακή η αστάθεια αναμένεται να είναι πιο γενικευμένη. 

Πώς μπορεί να μοιάζει ο καιρός ένα 24ωρο με καλοκαιρινή αστάθεια; (Πρωί-μεσημέρι-απόγευμα)

Πρωί-μεσημέρι: Νεφώσεις αναπτύσονται στα ορεινά νωρίς το μεσημέρι

Μεσημέρι: Οι νεφώσεις πυκνώνουν και εξελίσονται σε καταιγίδες κυρίως κοντά σε ορεινούς όγκους

Απόγευμα: Μπόρες και καταιγίδες εκδηλώνονται πλέον κατα τόπους και στις υπόλοιπες περιοχές πρωτού δύσει ο ήλιος και διαλυθούν

 

Επόμενη εβδομάδα

Στο ίδιο μοτίβο φαίνεται πως θα ξεκινήσει η επόμενη εβδομάδα με ηλιοφάνεια, ζέστη (άνοδο της θερμοκρασίας) και τοπικές απογευματινές καταιγίδες. Ωστόσο από την Τετάρτη-Πέμπτη ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας σε ανοιξιάτικα και πάλι επίπεδα (πτώση 6-10 βαθμούς σε σύγκριση με Τρίτη). Ταυτόχρονα η μεταβολή αυτήν αναμένεται να συνοδευτεί από βροχές και καταιγίδες καθώς και ενίσχυση των βορειάδων. 

Παρόλα αυτά η πτώση της θερμοκρασίας από την επόμενη Τετάρτη/Πέμπτη φαίνεται να είναι πρόσκαιρη με τον καιρό να βελτιώνεται και την θερμοκρασία να ανεβαίνει ξανά πολύ σύντομα.

 

Τέλος για να βρείτε πως θα εξελιχθεί ο καιρός στην περιοχή σας, μπορείτε να αναζητήσετε την περιοχή στο μενού της σελίδας μας “Πρόγνωση καιρού “

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *