Παγκόσμια ημέρα μετεωρολογίας

Weather forecast

Παγκόσμια ημέρα μετεωρολογίας

Σήμερα 23 Μαρτίου όπως κάθε χρόνο είναι η παγκόσμια ημέρα μετεωρολογίας.

Η μετεωρολογία, η επιστήμη δηλαδή που ασχολείται με την ατμόσφαιρα και τα φαινόμενα μέσα σε αυτήν, τον καιρό και το κλίμα, έχει παρουσιάσει αλματώδης πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι γνώσεις μας για την ατμόσφαιρα, τους ωκεανούς, το κλίμα και όλα τα υπόλοιπα επι μέρους συστήματα που συντελούν το χαοτικό αυτο σύστημα που ονομάζεται καιρός, είναι σήμερα περισσότερες από ποτέ

Οι γνώσεις αυτές ειναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε καλύτερα το χθες και το σήμερα, με σκοπό να προβλέψουμε το αύριο και το μελλον του πλανήτη μας με μεγαλύτερη ασφάλεια και αξιοπιστία!

Ωστόσο η πρωτοφανής κλιματική αλλαγή που βιώνουμε, θέτει τόσο εμάς όσο και εσάς σε “άγνωστα μονοπάτια “, καταστάσεις που ίσως ο πλανήτης να μην έχει ξανά γνωρίσει.

Επιστημονικά αποδεδειγμένα η κυρία επίπτωση της κλιματικής αλλαγής ήδη σήμερα σχετίζεται με την αύξηση της συχνότητας εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, γεγονός που δυστυχώς πολλές φορές οδηγεί σε απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Έτσι και με την φράση που έχει επιλεχθεί από τον παγκόσμιο οργανισμό μετεωρολογίας (WMO) για την σημερινή ημέρα ( EARLY WARNING AND EARLY ACTION) τονίζεται η αναγκαιότητα τόσο για έγκυρη ενημέρωση όσο και για έγκυρη πρόληψη κατά του καιρού με σκοπό την μείωση των επιπτώσεων αυτών των φαινομένων στις κοινωνίες μας!

Happy Meteorological day from us at 4cast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *