Πως φαίνονται οι υψηλές νεφώσεις από τους μετεωρολογικούς δορυφόρους;

Weather forecast

Πως φαίνονται οι υψηλές νεφώσεις από τους μετεωρολογικούς δορυφόρους;

Σύννεφα έχουμε όλοι μας δει στον ουρανό. Μερικές φορές πιο σκούρα, ή πιο λευκά και άλλες λεπτά ή πιο πυκνά. Ωστόσο ένα πολύ χρήσιμο εγραλέιο των μετεωρολόγων είναι η παρατήρηση των νεφών μέσω μετεωρολογικών δορυφόρων (τηλεπισκόπηση ή Remote sensing). Αυτό μεταξύ άλλων βοηθάει τους μετεωρολόγους να παρατηρήσουν νεφώσεις, μέτωπα, αλλά και άλλα φαινόμενα και να κατανοήσουν καλύτερα την κίνηση και την συμπεριφορά τους.

Πώς φαίνονται άραγε τα σύννεφα από έναν δορυφόρο;

Νεφώσεις σε υψηλά υψόμετρα, κοντά στα 9000 με 10000 χιλιάδες μέτρα παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια της Παρασκευής 13 Μαίου πάνω από τμήματα της χώρας. Οι νεφώσεις αυτές καταγράφηκαν και από την κάμερα της σελίδας μας στα παράλια της Λάρισας. 

Μέσα από το παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως εξελίχθηκε ο καιρός την Παρασκευή στα παράλια της Λάρισας τόσο από το έδαφος μέσω της καιρικής κάμερας όσο και από έναν από τους διάφορους δορυφόρους που χρησιμοποιούνται πάνω από την Ευρώπη και την χώρα μας. 

Στον συγκεκριμένο δορυφόρο οι πολύ υψηλές και αραιές νεφώσεις απεικονίζονται με λευκό (απαλό γαλάζιο) χρώμα. Οι πυκνές υψηλές νεφώσεις με έντονο άσπρο (πχ καταιγίδες) ενώ νεφώσεις σε χαμηλά σχετικά υψόμετρα φαίνονται με κίτρινες αποχρώσεις.

 

Υψηλές νεφώσεις από την επιφάνεια της γης και τους δορυφόρους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *