ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Weather forecast

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα ο καιρός στην χώρα μας με το κρύο να κάνει την παρουσία του αισθητή ήδη από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Πιο αναλυτικά, μια ψυχρή αέρια μάζα από την Σκανδιναβία έχει ήδη αρχίσει από την Κυριακή να κινείται νοτιότερα και θα επηρεάσει τις επόμενες ήμερες χώρες της ανατολικής και νότιο-ανατολικής Ευρώπης.

(ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΜΑΖΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΑΡΤΕΣ)

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ψυχρές αυτές αέριες μάζες αναμένεται να φτάσουν στην χωρά μας την Τρίτη 25/12 (ανήμερα Χριστούγεννα). Αρχικά, το πρώτο μισό της ημέρας θα επηρεάσουν την βόρεια Ελλάδα, μέχρι και την Θεσσαλία. Ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν φτάσει μέχρι και την Κρήτη.

Μαζί με την πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται και ένα “πέρασμα” βροχοπτώσεων που θα επηρεάσει όλη την χώρα από βορά προς νότο. Έτσι βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται αύριο Χριστούγεννα έως την Θεσσαλία  για το πρώτο μισό της ημέρας, ενώ στη συνέχεια θα επηρεάσουν τις νοτιότερες περιοχές

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, πάνω από τα 200-300 μέτρα στην Μακεδονία και πάνω από τα 300-400 στην Θεσσαλία.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη το κρύο θα παραμείνει πάνω από την χώρα μας και σταδιακά θα εξασθενεί. Από πλευράς φαινόμενων,  θα επικρατεί κατά κύριο λόγο ηλιοφάνεια.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε όλες της ηπειρωτικές περιοχές νωρίς το πρωί και αργά το βραδύ μέχρι και την Παρασκευή καθώς θα επικρατεί ισχυρός παγετός με την θερμοκρασία να πέφτει έως και 5 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ανανέωση για την τάση του καιρού μέχρι τις 6/1/2019. Τα τελευταία στοιχειά δείχνουν αρκετά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες το διάστημα 1-6/1/2019!  Παρόλα αυτά αυτό είναι μόνο μια τάση του καιρού και όχι πρόβλεψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *