ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ 24ΩΡΑ

Weather forecast

ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ 24ΩΡΑ

Photo from: https://en.sat24.com/en/gr/infraPolair

ΓΕΝΙΚΑ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός για άλλη μια φορά από αύριο Τρίτη 12/11/2019 έως και το βράδυ της Τετάρτης 13/11/2019. Αιτία αυτής της αλλαγής αποτελεί ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έχει σχηματιστεί στην κεντρική Μεσόγειο (δυτικά της Σικελίας). Η διαταραχή αυτή εμπλουτιζόμενη με υδρατμούς από την σχετικά ακόμα ζεστή θάλασσα θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, ακόμα και ευνοϊκές για την δημιουργία ανεμοστροβίλων. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται συνθήκες σε περιοχές της νότιας Ιταλίας, Αλβανίας και Δυτικής Ελλάδας κατά κύριο λόγο.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Τρίτη 12/11: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται πρώτα στα νησιά του ιονίου και στην συνέχεια (προς το μεσημέρι) και στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα της χώρας. Ενώ αργά το βράδυ προς τα ξημερώματα της Τετάρτης θα αρχίσουν να επηρεάζουν και τις υπόλοιπες περιοχές (Θεσσαλία, Δυτική και κεντρικη Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο) Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα αναμένεται να είναι έντονα με κύρια χαρακτηριστικά:

  • ισχυρές βροχοπτώσεις,
  • ισχυρούς ριπαίους ανέμους,
  • ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί)
  • και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις
  • Σημαντική θα είναι και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

(Ενω ευνοϊκές είναι και οι συνθήκες για δημιουργία ανεμοστροβίλων κυρίως στη θάλασσα)

Ιδιαίτερή προσοχή σε:

Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο (στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχει και κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων)

Με πράσινο χρώμα υποδηλώνονται οι περιοχές που θα δεχθούν έντονα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη 12/11

 

Τεταρτη 13/11Έχοντας η ζώνη βροχοπτώσεων μετακινηθεί ανατολικότερα, τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται στις πιο ανατολικές περιοχές της ηπειρώτικης χώρας, συμπεριλαμβανομένου και της Θεσσαλονίκης και της Αττικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *