Τάση καιρού: 28-11 Απριλίου

Weather forecast

Τάση καιρού: 28-11 Απριλίου

 Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε την τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες τόσο στην Ευρώπη οσο και στην Ελλάδα, ανά εβδομάδα.

Κόκκινο χρώμα στις θερμοκρασίες υποδειλώνει πιθανότητα για ζεστό για την εποχή καιρό, ενώ μπλε για ψυχρό σχετικά καιρό.

Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις το πορτοκαλί συμβολίζει την πιθανότητα για σχετικά ξηρό καιρό στην περιοχή (βροχόπτωση κάτω από τα φυσιολογικά) ενώ το πράσινο αυξημένες βροχοπτώσεις.

Όσον αφορά τις περιοχές με λευκό, υποδειλώνει οτι η πιθανότητα είναι ίση για οποιαδήποτε κατάσταση με τα έως τώρα δεδομένα.

 

Άνοιξη στην Νότια Ευρώπη- επιστροφή του χειμώνα στην βόρεια Ευρώπη 

Αλλαγή φαίνεται πως θα παρουσιάσει το καιρικό μοτίβο πάνω από την Ευρώπη από την επόμενη εβδομάδα. Αιτία η διάλυση του αντικυκλώνα που βρισκόταν για μέρες πάνω απο την Ευρώπη φέρνοντας θερμές αέριες μάζες στα βορεια και ψυχρες στα νοτια Βαλκάνια. Την θέση του φαίνεται πως θα πάρουν βαρομετρικά χαμηλά πάνω από την βόρεια Ευρώπη ενώ σχετικά υψηλές πιέσεις πάνω από την Νότια Ευρώπη.

Έτσι σε γενικές γραμμές θερμές αεριες μάζες με θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά αναμένονται στην νοτια Ευρώπη, ενώ αντιθέτως ο χειμώνας θα επιστρέψει στην βόρεια Ευρώπη και την Σκανδιναβία με πολυ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. 

 

28-04 Απριλίου 

Ο σχηματισμός βαρομετρικών χαμηλών πάνω από την βόρεια Ευρώπη σε συνδυασμό με τον αντικυκλώνα βόρεια της Ισλανδίας θα ωθήσει ψυχρότερες αέριες μάζες πάνω από την βόρεια Ευρώπη όπως φαίνεται και στην (εικόνα 1). Αντιθέτως υψηλές θερμοκρασίες από την Αφρική θα φέρουν οι υψηλές πιέσεις στην νοτια Ευρώπη όπου και αναμένονται θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά (εικονα 2).

ΜΕΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΠΙΕΣΗΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΜΕΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ 

Οι βροχοπτώσεις αναμένονται πιθανόν μειωμένες στην νοτιοανατολική Ευρώπη ενώ αντίθετα αυξημένες ή κοντά στα φυσιολογικά στα νοτιοδυτικά και βόρεια κατά κύριο λόγο(εικόνα 3).  

ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΒΡΟΧΌΠΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ 

04-11 Απριλίου 

Παρόμοιος καιρός αναμένεται και την δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου. Παρόλα αυτά η θερμές αεριες μάζες φαίνεται να μετατοπίζονται ακόμα πιο βόρεια μαζί με αύξηση των βροχοπτώσεων στην βόρεια και δυτική Ευρώπη.  Αντιθέτως ο πιθανός σχηματισμός αντικυκλώνα πάνω από την Νότια Ευρώπη ένεδεχεται να μειώσει περαιτέρω τις βροχοπτώσεις ενώ η άνοιξη και οι θερμές αέριες μάζες στην νοτια Ευρώπη θα συνεχιστούν.  

Περισσότερα για την εξέλιξη του καιρού την δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *