Τα φιορδ (fjords) της Νορβηγίας: “Wildness” Chapter I (video)

Weather forecast

Τα φιορδ (fjords) της Νορβηγίας: “Wildness” Chapter I (video)

 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Μερικές φορές, η ομορφιά και η άγρια φύση της φύσης σε κάνει να πιστεύεις ότι κάποια μέρη δεν μπορεί να είναι αληθινά. Η νορβηγική φύση είναι αναμφίβολα ένα παράδειγμα αυτών των τόπων.  Παρόλα αυτά. η Νορβηγία είναι πραγματική και οφείλει το μοναδικό της τοπίο στον συνδυασμό της γεωμορφολογίας, της θέσης και του κλίματος της.

Τεράστιες ορεινές περιοχές εναλλάσσονται με απότομες πλαγιές, φιόρδ, καταρράκτες και παγετώνες που δημιουργήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια, ενώ οι καιρικές συνθήκες μπορούν να αλλάξουν αστραπιαία.

Κατά τη διάρκεια ενός απίστευτου road-trip 3000 χιλιομέτρων (στις αρχές Οκτωβρίου) από τη Σουηδία έως στην άγρια φύση της Νορβηγίας, ταξιδέψαμε στην ανατολική και δυτική Νορβηγία και επισκεφτήκαμε μερικά από τα πιο μοναδικά μέρη στην Ευρώπη!
Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, το Όσλο, διασχίσαμε τη χώρα έως την όμορφη πόλη του Μπέργκεν στις ακτές του Ατλαντικού. Οδηγήσαμε, περπατήσαμε και διανυκτερεύσαμε επίσης από το  μακρύτερο φιόρδ της Ευρώπης «Sognefjord» (200 χιλιόμετρα στη στεριά) γνωστό και ως «ο βασιλιάς των φιορδ», μέχρι το ψυλότερο βουνό της βόρειας Ευρώπης. το Galdhøpiggen (2469 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας), για να φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό, τον δραματικό παγετώνα Nigardsbreen!

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής, αντιμετωπίσαμε και τις 4 εποχές, από +15°C και ηλιόλουστο καιρό στο Όσλο, έως δυνατή βροχή στο Μπέργκεν, ομίχλη, χιόνι και χιονοθύελλες στο Galdhøpiggen με ριπές ανέμου έως και 100 km/h (28m/s)!

Επιπλέον, ταξιδέψαμε σε 9 διαφορετικές κλιματικές και υποκλιματικές ζώνες σε 8 ημέρες. Από το κλίμα της Ανατολικής Νορβηγίας Dfb (Ηπειρωτικό ζεστό-καλοκαίρι υγρό) και Dfc (Υποαρκτικό), στο ωκεάνιο και υποπολικό ωκεάνιο κλίμα της περιοχής του Μπέργκεν, μέσω και των 3 διαφορετικών μεσογειακών κλιματικών τύπων του Sognefjord, μέχρι τα άγρια και παγωμένα βουνά με Τούντρα!

Αυτό το βίντεο είναι η πρώτη από τις τρεις ταινίες μικρού μήκους από το ταξίδι μας, σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε την εντυπωσιακή ομορφιά αυτών των τοπίων!

Περισσότερα βίντεο,  time-lapse, εικόνες αλλά και backstage του ταξιδιού θα αναρτηθούν στο λογαριασμό του 4cast.gr στο instagram, τον οποίο μπορείτε να βρείτε και να ακολουθήσετε για να μας βοηθήσετε και το κανάλι μας στο Youtube! 

Instagram:  4cast.gr ᴡᴇᴀᴛʜᴇʀ4ᴄᴀsᴛ & ᴘʜᴏᴛᴏɢʀᴀᴘʜʏ  

Youtube: 4castgr

Απολαύστε τo βίντεο!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *