Φεβρουάριος 21-27: Ο καιρός της εβδομάδας

Ο καιρός της εβδομάδας 21-27 Φεβρουαρίου

 

 

Θερμοκρασία

Η εβδομάδα θα χαρακτηριστεί από χαμηλότερες από τα φυσιολιγικά θερμοκρασίες στο σύνολό της με εξαίρεση την Δευτέρα 21/2. 

 


Βροχοπτώσεις 

 

Βροχοπτώσεις κατά κυριο λόγο μπορεί να σας επηρεάσουν μεταξύ Τρίτης και Παρασκευής αναλόγως την γεωγραφική περιοχή σας, ενώ εκ νέου πιθανότητα για βροχές φαίνεται στα τέλη της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης. Τέλος  χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά. 

 


 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΧΟΛΙΑ

Σε τροχιά πτώσης της θερμοκρασίας

Ο καλός και ήπιος καιρός φαίνεται να διακόπτεται από την Τρίτη καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες θα αρχίσουν να επηρεάζουν την χώρα συνοδευόμενες από βροχές και χιονοπτώσεις. Το σκηνικό αυτό φαίνεται να διατηρήται τουλάχιστον έως και τα τέλη της εβδομάδας με πιθανότητα για εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας. Αιτία για αυτήν την αλλαγή είναι η μετατόπιση του αντικυκλώνα (βαρομετρικό υψηλό) ξανά δυτικότερα, γεγονός που έχει χαρατηρισήσει τον φετινό χειμώνα (από τον Ιανουάριο και έπειτα)

Μια κακοκαιρία αναμένεται από την Τρίτη έως την Πέμπτη (Παρασκευή στα νότια) όπου ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειοδυτικά θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την χώρα κινούμενο νοτιοανατολικά. Η παρακάτω εικόνα δείχνει τα χιλιοστά βροχής που αναμένονται συνολικά έως την Πεμπτη (εικόνα 1). 

 

Για να έχετε πάντα τα τελευταία δεδομένα του καιρού, αναζητείστε τον καιρό για την περιοχή που σας ενδιαφέρει στο μενού της σελίδας μας “Πρόγνωση καιρού”, καλή εβδομάδα!

 

Συνολικός υετός (Δευτέρα-Πέμπτη)

 

Συχνές ερωτήσεις:

Τι είναι o υετός;

Author: Petros Stergiou

Προπτυχιακός φοιτητής Μετεωρολογίας (Uppsala University).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *