Προσοχή: Μεγάλα ύψη βροχής αύριο Τρίτη!

Weather forecast

Προσοχή: Μεγάλα ύψη βροχής αύριο Τρίτη!

Το πρώτο οργανωμένο σύστημα για το 2022 θα επηρεάσει την χώρα μας τις επόμενες ημέρες με αποκορύφωμα αύριο Τρίτη. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι τα μεγάλα ύψη βροχής στα κεντρικά πεδινά και ημιορεινά και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, η συνολική βροχόπτωση για τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στα κεντρικά δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 100 χιλιοστά βροχής, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε προβήματα και πλημηρικά φαινόμενα στις αντοίστιχες περιοχές (χάρτης 1) .

Από την Τρίτη βράδυ/ Τετάρτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας με τις χονοπτώσεις να αρχίζουν να σημειώνονται και σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας αρχικά και στη συνέχεια και της κεντρικής Ελλάδας.  Τέλος απο Τετάρτη αναμένονται αρνητικές θερμόκρασίες μέχρι και τα πεδινά τμήματα τις βραδινές και πρωινές ώρες.

Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε προγνώσεις καιρού για διάφορες περιοχές στο μενού της σελίδας μας κάτω από την επιλογή ”ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ.  Οι προγνώσεις ανανεώνονται 4 φορές την ημέρα παρέχοντας τα τελευταία στοιχεία.

 

Χάρτης πρόγνωσης συσσώρευσης υετού 3 ημερών (Δευτέρα-Τετάρτη)

 

Weather map source: ECMWF 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *