Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Weather forecast

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (5/2). Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και οι ισχυροί βοριάδες. Ενώ μέτριας κατά κύριο λόγο έντασης φαινόμενα θα επηρεάσουν σχεδόν όλη την χώρα. Η κακοκαιρία θα αποτελείται από 2 φάσεις.

Φάση 1: Πρώτη πτώση της θερμοκρασίας-Μέτριας έντασης φαινόμενα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, πρωτα στην βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ ταυτόχρονα μια “δέσμη” φαινομένων θα διασχίσει την χώρα με κατεύθυνση απο τα βόρειο-δυτικά προς νότιο-ανατολικά.

  • Έτσι τα ξημερώματα εως το πρωί τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην βόρεια Ελλάδα με βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, (πάνω από τα 500-800 μετρά).
  • Από το πρωί έως και νωρίς το μεσημέρι θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής Ελλάδας  με χιόνια πάνω από τα 600-800 μέτρα,
  • ενώ προς το απόγευμα και μέχρι και το βράδυ τα φαινόμενα (πιο εξασθενημένα) θα έχουν επηρεάσει και την νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με χιόνια πάνω από τα 1000 με 1200 μέτρα.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις πιο έντονες θα είναι στην δυτική Μακεδονία όπου αναμένεται χιονόστρωση 5-10 εκατοστά (τοπικά 15 σε ορεινές περιοχές ) και ισχύει προειδοποίηση 1 (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗΣ )

Φάση 2: Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας-ασθενή φαινόμενα 

Αργά το απόγευμα προς το βράδυ της ίδιας ημέρας, χιονοπτώσεις ασθενής κυρίως έντασης (πάνω από τα 100-200 μέτρα) θα αρχίσουν να εκδηλώνονται εκ νέου στην βόρεια Ελλάδα με κατεύθυνση αυτή τη φορά από βορά προς νότο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Έτσι κινούμενα νοτιότερα θα επηρεάσουν τα ξημερώματα έως το πρωί της Πέμπτης περιοχές της Θεσσαλίας (κυρίως ανατολική Θεσσαλία) με χιονοπτώσεις πάνω από τα 200 μέτρα, ίσως τοπικά και σε πεδινές περιοχές το πρωί της Πέμπτης. Στην συνέχεια θα κινηθούν προς τις Σποράδες, Εύβοια Στερεά Ελλάδα και Αττική όπου εκεί οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω απο τα 300-600 μέτρα)

ΛΑΡΙΣΑ: Αυριο Τετάρτη αναμένονται βροχοπτώσεις απο το πρωί έως και νωρίς το μεσημέρι ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς κελσίου. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-5 μποφόρ.  Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν ενώ αργά το βράδυ και τα ξημερώματα της Πέμπτης θα εκδηλωθούν τοπικές και ασθενείς  βροχοπτώσεις ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα νωρίς το πρωί της Πέμπτης κάποιες νιφάδες ή χιονόνερο να σημειωθούν και στο κέντρο της πόλης. Αλλα αυτό θα το ξέρουμε καλύτερα αύριο. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση ενώ τέλος η θερμοκρασία την Πέμπτη θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *