11-17 Απριλίου: Ήλιος και ζέστη με φόντο το φθινόπωρο

 

Πόλυ καλός καιρός αναμένεται το πρώτο μισό αυτής της εβδομάδας με αρκετή ηλιοφάνεια και απουσία βροχοπτώσεων. Ωστόσο προς τα τέλη της εβδομάδας και το Σαββατοκύριακο ο καιρός φαίνεται να παρουσιάζει σημαντική αλλαγή προς ένα φθινοπωρινό σκηνικό. Αιτία της μεταβολής του καιρού είναι ένα βαρομετρικό υψηλό πάνω από την Σκανδιναβία το οποίο όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο θα ωθήσει ψυχρές αέριες μάζες προς τα Βαλκάνια το Σαββατοκύριακο. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται η εξέλιξη της θερμοκρασίας αλλά και η πιθανότητα της βροχόπτωσης το σαββατοκύριακο και την Μεγάλη Δευτέρα.

 

 

Δευτέρα-Παρασκευή: Ηλιοφάνεια και απουσία βροχοπτώσεων

Άνοδος της θερμοκρασίας η οποία από την Τρίτη θα κυμανθεί σε φυσιολογικά και πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Δεν αναμένονται βροχοπτώσεις ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά. Προς την Παρασκευή νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν σταδιακά από τα δυτικά.

 

Σάββατο-Κυριακή (αρχές μεγάλης εβδομάδας): Πτώση της θερμοκρασίας, πιθανόν άστατος καιρός

Ψυχρές αέριες μάζες από την βόρεια Ευρώπη ενδέχεται να κινηθούν προς τα Βαλκάνια, ρίχνοντας την θερμοκρασία και στην χώρα μας. Η πτώση αυτήν πιθανόν να συνοδευτεί από βροχοπτώσεις και άστατο καιρό.

 

 

Πιθανότητα βροχόπτωσης επόμενων ημερών ανα πόλη:

Αθήνα

     

 

Θεσσαλονίκη 

Πάτρα

 

Λάρισα

Ηράκλειο

 

ΠΗΓΗ: https://www.ecmwf.int/

Author: Petros Stergiou

Προπτυχιακός φοιτητής Μετεωρολογίας (Uppsala University).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *