“ΑΝΑΣΑ” ΒΡΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ

Weather forecast

“ΑΝΑΣΑ” ΒΡΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ

“ΑΝΑΣΑ” ΒΡΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ: 🌤|⛈
Μπορες και καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από την Δευτέρα τις απογευματινές και βραδινές ώρες σχεδόν σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα πρέπει να δοθεί προσοχή!⚠️


 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός;
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς αξιόλογες βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νοτια τμήματα της χώρας, από την Δευτέρα αναμένονται αξιόλογες βροχοπτώσεις σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα με την μορφή καταιγίδων.


 

Ποιά θα είναι η ένταση των φαινομένων;
Η συγκεκριμένη αστάθεια πρόκειται να προκαλέσει κατά τόπους έντονες καταιγίδες οι οποίες δν αποκλείεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Τα πιο έντονα χαρακτηριστικά αναμένεται να είναι:

•χαλαζόπτωση
•Ισχυροί άνεμοι (πριν και κατά την διάρκεια καταιγίδας)
•έντονη κεραυνική δραστηριότητα
•έντονη βροχόπτωση


 

Που και πότε θα εκδηλώνονται τα φαινόμενα;
Οι μπόρες και οι καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατα διαστήματα σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Όπως ειναι φυσιολογικό για την εποχή, τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται με την μορφή “καλοκαιρινής αστάθειας”. Η καλοκαιρινή αυτή αστάθεια όπως συνήθως εκδηλώνεται με καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Ας δούμε όμως πως κυλάει συνήθως ένα 24ωρο με τέτοιου τύπου αστάθεια;

 

Πρωι-μεσημερι:☀️|🌤
Νεφώσεις (κατακόρυφης ανάπτυξης) αρχιζουν να αναπτύσσονται γρήγορα κυρίως στα ορεινά. Γρήγορα μπορες και καταιγίδες αρχίζουν εκδηλώνονται σε ορεινές περιοχές.

 

Μεσημέρι-απόγευμα: ⛅|🌩
Οι νεφώσεις πυκνώνουν ενώ οι καταιγίδες γίνονται πιο ισχυρές. Προς το απόγευμα καταιγίδες αρχίζουν να εκδηλώνονται και σε υπόλοιπες περιοχές

 

Απόγευμα-βράδυ: ⛈|🌦
Οι μπορες και οι καταιγίδες έχοντας αναπτυχθεί πλήρως εκδηλώνονται σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενούν, ενώ αργά το βράδυ και τα ξημερώματα κάποιες φορές ενδέχεται να μετακινουνται προς θάλασσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.


 

Πόσο θα διαρκέσει η αστάθεια;
Με τα έως τώρα στοιχεία η καλοκαιρινή αυτήν αστάθεια με την μορφή καταιγίδων αναμενται να διαρκέσει 5-10 ημέρες σε γενικές γραμμές, χωρίς πάντα αυτό να σημαίνει ότι θα βρέχει καθημερινά στις ίδιες περιοχές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *